Derfor er havregrøden den perfekte morgenmad
Havregrøden er en af de mest udbredte morgenmadsretter i Danmark. Vi kender alle til den, og vi har nok alle smagt den mindst én gang i vores liv. Nogen er bare slet ikke til grød mens andre sværger til den hver eneste morgen.
Men hvorfor er grøden så populær? Og hvordan pifter man den op, hvis man er skeptiker?
Havregrødens historie
Havregrøden har været en trofast del af den danske madhistorie gennem århundrede. På de nordlige breddegrader har vi faktisk siden stenalderen spist havregrød. Dengang spiste man dog den velkendte grød i en mere saltet variation med f.eks. tørret kød og krydderurter.
Gennem middelalderen var havregrøden en gængs spise både pga. tilgængeligheden af havre samt den nemme fremgangsmåde.
Mod slutningen af 1800-tallet mistede man dog interessen for havregrøden, indtil den igen fik sit come-back i efterkrigstiden. I 1970erne vandt havregrøden atter indtag i de danske hjem som reaktion på den stigende interesse for sundhed og økologi.
Sundhed og havregrød
De fleste er ikke i tvivl om at havregrøden er det sunde valg. En god portion havregrød til morgenmad giver en god start på dagen, da den mætter og holder dig i gang i mange timer.
Havregrød har et stort indhold af fibre, kalcium, proteiner og B-vitaminer. Pga. det høje indhold af vitaminer og proteiner er havregrøden et sandt boost til dit helbred, og den er derfor med til at forebygge adskillige sygdomme såsom hjertekarsygdomme og visse former for cancer.
Skal du i gang med havregrøden, men mangler lidt inspiration, så se HurtigMums opskrift på havregrød her!
Noget for enhver smag
Er du ikke den store havregrødsspiser, så er der altså en vej ud af skepsissen. Du behøver nemlig ikke at spise, den, for nogen kedelige, havregrød kun med vand eller mælk.
Tilsæt krydderier, tørret frugt, frisk frugt eller nødder. Så kan du lave den, så den passer perfekt til dine smagsløg.